Eurorepar Roosendaal

Burgerhoutsestraat 194
4702 BJ Roosendaal
0165 552 688

Openingstijden werkplaats

Ma- Vr : 08.00 tot 18.00
Za : 09.00 tot 12.00 uur

Distributieriem

De distributieriem zorgt ervoor dat de bewegingen van de zuigers en de kleppen in de motor synchroon lopen. Als de riem breekt, kan de motor zo zwaar beschadigd raken dat hij niet meer te repareren is. Het is dus zaak de distributieriem tijdig te vervangen.
De fabrikant van uw auto geeft aan na hoeveel jaar of na hoeveel kilometer de distributieriem moet worden vervangen. Dit verschilt per auto. Volg dit advies altijd op, want het is moeilijk te voorspellen wanneer een distributieriem kapot zal gaan. Heb jij twijfels over de distributieriem in jouw auto en weer je niet precies wanneer deze vervangen is? Neem dan even contact met ons op, samen komen we er vaak wel uit.

Over het algemeen adviseren fabrikanten de riem elke 70.000 tot 100.000 km te vervangen. Bij sommige auto’s moeten samen met de distributieriem ook andere onderdelen, zoals de waterpomp, worden vervangen. Als je wilt weten welke kosten er komen kijken bij het vervangen van de distributieriem, neem dan even contact met ons op. Afhankelijk van jouw merk en type auto kunnen we jou een inschatting geven.

Scroll naar boven